Regisztráció és kezdőoldal (07:43)

Ha 2022. márciusa óta megnézted az azonos című leckét a Weboldal tervezés kurzusban, akkor nem érdemes megnézned, mert sok különbség nincs a 2 videó között.

Regisztrációs link: wpkurzus.hu/canva

Ha már van regisztrált fiókod (ingyenes), én azt ajánlom, hogy most készíts el egy újat velem, mert így 30 napig teljesen ki tudod használni a Canva minden lehetőségét!

Az e-mail cím megadásával e-mailben kapsz egy kódot, ezzel tudsz majd a regisztrációval továbbmenni. 

Írni fogja, hogy 30 napig az ingyenes verziót fogod használni, de be tudod állítani, hogy azt követően éves vagy havidíjas bontásban szeretnél-e előfizetni. Mi a havi fizetés kiválasztását javasoljuk. 

Ha sikeres a fizetés, tovább is léptet a fiókodba, ahol az elején kérdez tőled arról, hogy milyen céllal tervezed használni a Canvát. Mi a videóban a “Small business” opciót választottuk ki, majd megadtuk a csapat nevét.

A menüben a fogaskerékre kattintva a “Language” menüpontban kiválasztjuk a “Magyar (Magyarország)” lehetőséget, így átállítva a nyelvet. 

Ha nem tervezed tovább használni, mint a próbaidőszak, akkor a “Számlázás és csapatok” menüpont alatt a “Canva Pro” részen a 3 pontra kattintva válaszd ki az “Előfizetés lemondása” opciót. Bármikor is mondod le, regisztrációtól számított 30 napig érvényes lesz az előfizetésed. 

A kis korona ikonok jelzik a fizetős funkciókat. 

Egyéni méretet a felső menüsor “Méretezés” pontján tudsz megadni (fizetős).  

Tudsz adni egy nevet a projektnek a menü jobb felső sarkában (“Cím nélküli terv – …” részen). 

A “Letöltés” menüpontban tudod majd az elkészült grafikát elmenteni. Itt meg lehet adni, hogy melyik oldalt, milyen méretben, fájltípusban, valamint háttérrel vagy anélkül szeretnéd-e. 

A bal oldali menüsávot fogjuk a legtöbbször használni, fotók, grafikák, elemek beillesztéséhez, arculati elemek kezeléséhez stb.

A munkaterületen lesz a vászon, amin dolgozunk. Egy terven belül több oldalt is lehet készíteni, ezek tulajdonképpen mind különálló vásznak. 

Mindig vizsgáld meg, hogy egy kiválasztott sablon milyen elemekből is épül fel! Ez segíthet átlátni a designt.